Kivi

                       

Namn: KORAD Fätorpet’s Alpine Rose
e: WTCH S Bar L Mohawk JV-E-OP GS-E RV-E ”Mo” (Plac. 1 European Most Versatile Aussie Championship)
u: RLD N Fätorpet’s Styvmorsviol STDs ”Movi”
Ras: Australian shepherd
Född: 2010-05-22
Kön: Tik
Hälsa: Ögon u.a (150528), HD B & ED 0 (ua)
MH: Genomfört med 1 på skott
MT: Godkänd på 375 poäng med 5 på skott
Exteriören: Godkänd
Lydnad: 1:a pris i Lkl 1, 1:a pris Lkl 2
Bruks: Uppflyttad till lägreklass spår
Viltspår: Godkänt anlagsprov i viltspår
Övrigt: Kivi har fått en kull tillsammans med KORAD TJH(RDH) Crofter Holding’s Jake ”Jake” på tre valpar. Läs mer på www.fatorpet.se
Juli Lisa Trubbel
Juli, Lisa och Trubbel

Kivi är väldigt signalkänslig och uppmärksam. Hon är lyhörd och väldigt villig att vara till lags. Hon är social och kan klappas och gosas med vem som helst, oavsett om personen är 1 år gammal eller 90 år och det roliga är att hon anpassar sitt bemötande efter personen. Jag tycker hon är väldigt trygg i alla möjliga miljöer och med ljud. Första gången hon åkte tåg la hon sig ner och sov, trots mycket folk och stök runt omkring och busiga barn. Inomhus kopplar hon av, även om det gått lång tid utan aktivering slår det aldrig över för henne.

Allt vi testar på slänger sig Kivi in i med hela hjärtat oavsett om det är uppletande, vallning, agility, kantarellsök, personsök, lydnad, viltspår, personspår, rallylydnad, trix m.m. Hennes stora mat- och föremålsintresse tillsammans med hennes behov av kroppskontakt  gör henne otroligt lättbelönad. Ändå är det inget som slår över, hon vaktar inte mat, hon snor inte från bord och har inga problem att träna och vara lös runt burken med skinka i som ligger på marken, hon lämnar glatt över alla föremål – hur roliga dom än är! – och även fast hon inte kan få nog av kel och smek så växlar hon snabbt från mysa till jobba.

I dagsläge tränar vi lydnad, agility, rallylydnad och efter att ha kört sök i ett år byter jag tillbaka till spåret då jag inte kan få till det med barnvakt på träningsdagarna. Kivi är snabblärd, som ex tog det 1 timme för henne att förstå hur man letar efter kantareller. Hon är en otroligt rolig hund att jobba med och ger verkligen allt när vi tränar. Ibland ger hon lite för mycket för att hon blir så ivrig 🙂 Kivi hade tävlat mycket mer om det inte hade varit för mig som har svårt att få till en kontinuitet på träningen. Det är svårt att balansera studier, barn, fibromyalgin, sömnproblem, vänner, hunderiet och hemmet.

                                 

          

En kommentar till Kivi

  1. Patrik skriver:

    Hej Mikaela!

    Vi träffades idag på Eskilstuna SBK där du gav oss ett antal uppskattade råd angående Aussies. Vi skulle bli jätte glada om du kan hjälpa oss med lite flera råd angående att skaffa en Aussie. Du kan nå oss på e-post: patrik.lager@topofminds.se.

    mvh
    Patrik med familj

Lämna en kommentar